14 Haziran 2012 Perşembe

Google Penguen'den Korkmam Seocudan Korktuğum Kadar

0 yorum
İlk olarak şunu belirteyim ki artık hack olayından uzak duruyorum. Bloğumda vermeye çalıştığım Sql İnjection dersleri sadece eğitim amaçlı yaptığım şeylerdi. Bunu da kaos ortamı yaratılması için değil kod yazmayı meslek haline getirmiş insanların daha dikkatli olmalarını sağlayabilip daha sağlam sitelerin var olmasına katkıda bulunmak için yapmıştım. Bu yüzden hack olayında daha çok bloğumdan uzakta msnden yardım etmeye çalışacağım ve soru-cevap şeklinde olacak.

Gelelim webmaster ve seocular için ufak tüyolara;
Bildiğiniz üzere Google Penguen olarak adlandırdığı yeni algoritmasını duyurdu. Web ortamındaki spamlerle savaşabilmek adına tasarlanmış olan bu algoritmayla daha temiz bir platform yaratmaya çalışıyor. Peki bunda ne kadar başarılı oluyor?
Bir defa şunu bilmemiz gerekiyor ki Google yaptığı bütün iyleştirmelerde önceliği ve önemin büyük bir bölümünü ingilzceye verir. Bunun sebebi zaten açıktır. Çünkü inglizce demek geniş bir kullanıcı ağı demektir. Yani burdan anlamamız gereken şey Google'ın yaptığı algoritmanın Türkçe etkisi içerisinde ne kadar çalışabileceğidir. Yani yapılan algoritmanın Türkçe etki alanı içinde yüzde yüz çalışmasını beklemek iyimserlik olacaktır.
Peki neden bu kadar önemseniyor bu algoritma?
Buna farklı açıdan bakalım. Google bu algoritmayı yayınladığını duyurarak sitelere diyor ki "Akıllı olun yoksa spam olarak algılarım!". Biz de şunu biliyoruz ki çok abartılmadığı sürece bu algoritmaya takılmak çok zordur.
Nelere dikkat etmeliyiz?
Asıl soru bu aslında. Kendiniz olursanız Google sizi hep sevecektir. Taklitçi olmayın, kendiniz olun, sabırlı olun. Bunlar emin olun ki size yetecektir.
Sadece bunları duymak için paranızı Seo Uzmanı adı altındaki sahtekarlata yedirmeyin.

3 Haziran 2012 Pazar

Tekrardan Başlıyoruz.

0 yorum
Yazmayalı o kadar uzun zaman oldu ki nasıl başlayacağımı bilemedim. Blogla pek ilgilenemesem de gelen ziyaretçi sayısı ve yorumlar beni mutlu etti. Bu yüzden tekrar blog yazmaya başlayacağım. 
Bunun ne zaman olacağını bilmiyorum ama en kısa zamanda yazılar yazmayı umuyorum.